Tesis yönetimi için işbirliği protokolü imzalandı
Tesis Yöneticileri Konfederasyonu (TESKON), Tesis Yöneticileri Federasyonu (TEYFED), Apsyon Bilişim ve Golden Mesleki Yeterlilik tesis yönetimini geliştirmek amacıyla iş birliği protokolü imzaladı.
Tesis Yöneticileri Konfederasyonu (TESKON), Tesis Yöneticileri Federasyonu (TEYFED), Apsyon Bilişim ve Golden Mesleki Yeterlilik tesis yönetimini geliştirmek için iş birliği protokolü imzaladı. TEYFED Lideri Yahya Sağır; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Bina ve Tesis Yönetiminde bilgi, beceri ve yetkinliğin önemine vurgu yaptığını belirterek, binalarda, toplu yapılarda (sitelerde) ve tesislerde sürdürülebilir yönetimin, şeffaflığın ve hesap verebilirliğin sağlanmasının mümkün olduğunun altını çizdi. , yalnızca kalifiye tesis ve site yöneticileriyle. mümkün olduğunu belirtti.
Yahya Sağır, bu amaçla, Tesis Yöneticileri Konfederasyonunu ve Federasyonunu oluşturan derneklerin tüzel kişi ortakları ve üye firmalar da dahil olmak üzere federasyona bağlı tüm tesis ve site yöneticilerinin “Mesleki Yeterlilik Belgesi” sınavlarına girerek, mesleki yeterliliklerini sağlamak için federasyon yönetimi. Tesis yöneticilerinin Avrupa Birliği ülkelerinde de geçerli olan mesleki belgelerini Türkiye’de ilk kez almalarına öncülük eden Altın Mesleki Yeterlilik ve kamu hayatı yöneticilerine dijital asistanlar sağlayan Apsiyon ile üçlü iş birliği protokolü imzaladıklarını belirtti. alanlarda, sertifika almak için.
Altın Mesleki Yeterlilik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Yönetiminde Apsiyon Akademi Eğitmenleri bulunan kuruluşumuz, Tesis Müdürü çerçevesinde 6. Seviye Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavlarını geçebilecektir. 2017 yılında yayınlanan Ulusal Meslek Standardı ve 2018 yılında tekrar yayınlanan Tesis Yöneticisi Ulusal Yeterlilik 2022 yılında Mesleki Yeterlilik Kurumuna (MYK) başvurmuş ve kurumun onayı ile mesleki yeterlilik belgesi sınavlarının geçerli olmasını sağlamıştır. Avrupa Birliği ülkelerinde de yapılabilir.’ dedi.
Mesleki Yeterlilik Belgesi’nin kamuoyu tarafından tanınan bir belge olarak öne çıktığını belirten Apsiyon Akademi Direktörü Ozan Özen, “Bu belge ile tesis yönetimi sektörünün yönetici seviyesindeki çalışanları, Tesis’teki kritik (zorunlu) adımları yerine getirmekle yükümlüdür. Yönetici Mesleki Yeterlilik sınavında eğitim şartı aranmaksızın ve genel sınav üzerinden yüzdelik puan verilerek, 70 puan alarak başarılı olmak şartıyla bir ‘mesleği’ icra eden çalışanlar olarak tanımlanacak. toplu yaşam alanlarında iklime katkı sağlanacak, şube genelinde eğitimli ve yetişmiş bir iş gücü oluşturulacak, son amacı taşıyan yönetici ve müdürler ile bunların görevlendirildiği profesyonel tesis işletmeciliği sağlanacaktır. standardizasyon, belgelendirme ve yetkilendirme konusundaki eksiklikleri gidermek için bir adım daha atılmıştır. Ayrıca ulusal yeterlilikler yaygın ve yaygın öğrenmenin tanınmasına imkan verdiği için bireyler kişisel gelişimlerini daha çeşitli ve esnek yollarla sağlayabileceklerdir. Bu, meslekte ilerleme yollarını daha net hale getirecek ve alanda mesleki hareketliliğe katkıda bulunacaktır. olacak” dedi. – İSTANBUL