Gazze Destek Derneği ‘Yaşasın İnsan’ kampanyasını başlatıyor
Gazze Güçlendirme Derneği’nin (GDD) savaş ve kriz bölgelerindeki gençlere istihdam sağlamak amacıyla başlattığı “Yaşasın İnsan” kampanyası tanıtıldı.
Fatih’te bir otelde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, dünyanın farklı yerlerinde savaşlar ve doğal afetler nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan mültecilerin acılarına değinildi. Savaş ve afet bölgeleri ile mültecilerin hayatlarına ilişkin video gösterimleri yapıldı.
GDD Temsilcisi Caner Köktaş, burada yaptığı konuşmada, “Yaşasın İnsan” adını verdikleri insani yardım kampanyasıyla kriz bölgelerindeki 10 bin gence istihdam sağlamayı planladıklarını anlattı.
Dünyada artan iç ve dış savaşların aralarında çocukların ve gençlerin de bulunduğu yoksul aileleri felakete sürüklediğine dikkat çeken Köktaş, şöyle konuştu:
“Üzülerek söylüyorum ki bu felaketi azaltmayı ve ihtiyaç sahibi ailelerimizi iyileştirmeyi amaçlayan vakıflar çok değerli olmasına rağmen önemli miktarda irtifa kaybettiler ve kaybetmeye de devam ediyorlar. Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Haklar Sözleşmesi’ne göre her Bireyin kendisinin ve ailesinin beslenme ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılama hakkı vardır. Bu nedenle sürdürülebilir kalkınma müdahalelerine güvenerek ve yardım programlarına bağlı kalarak bu yöndeki stratejik iyileştirmeler için sistematik ve kademeli olarak titizlikle çalışmamız gerekmektedir. Yoksulluk ve işsizlikle.”
“10 bin işsiz gencin iş sahibi olması için girişimcilik programları hazırlıyoruz”
Kriz bölgelerindeki insani durumu anlatan raporların, sürdürülebilir kalkınmanın önemini ve gençlerin yeteneklerine yatırım yapmanın yoksul aileler üzerindeki olumlu etkilerini gösterdiğini kaydeden Köktaş, “Bu bakış açısıyla 10 kişiye istihdam sağlayacak girişimcilik programları hazırlıyor. bin işsiz gencin yanı sıra fikirleri başarılı projelere dönüştürecek etkin kaynaklarla donatılmış bir ortam yaratmaya çalışıyoruz.” söz konusu.
Köktaş, “Yaşayan İnsan” adlı uluslararası insani yardım kampanyası kapsamındaki projeler kapsamında, çeşitli uzmanlık alanlarında işgücü piyasasının ihtiyaçlarını karşılayacak yüksek kalitede mesleki eğitim vereceklerini belirtti. ve iş geliştirme programları.
Dünyadaki tüm bağışçı kurumların kampanyaya katkı sağlaması gerektiğini belirten Köktaş, kendilerini insan onurunun korunması, dayanıklılık unsurlarının desteklenmesi ve insan yaşam kalitesinin artırılması amacıyla kalkınma ve güçlendirme çerçevesinde çalışmaya davet ettiklerini söyledi.
“Deprem insanlığın ortak desteğinin gücünü ortaya çıkardı”
Memnuniyet Paketi Uluslararası İnsani Yardım Derneği Kurucu Lideri Bora Kübra Yıldız da, 6 Şubat’ta Türkiye’de 11 ili etkileyen Kahramanmaraş depremi sonrasında yaşanan insani duruma ilişkin istatistik ve değerlendirmeleri paylaştı.
Tüm depremzedeleri kucaklayarak, Türkiye’nin böylesine büyük bir felaketin içinde ayakta durmasından gurur duyduğunu belirten Yıldız, şöyle konuştu: “Bu yıl 6 Şubat’ta yaşanan büyük ve yıkıcı deprem, insanlık için bir sınavdı ve Türkiye’nin ortak temelinin gücünü ortaya çıkardı. insanlık.” söz konusu.
Kübra Yıldız, depremin Türkiye’nin güneyinde 11 il ile Suriye’nin kuzeyinde 4 bölgede büyük yıkıma yol açtığını hatırlatarak, depremzedelerin barınma, su, gıda, sağlık ve istihdam gibi temel ihtiyaçlarının karşılandığını vurguladı. çok acil çözüme kavuşturulmalı.
Yıldız, hasar gören alanların yeniden inşası ve ailelere yeni fırsatlar sağlanması için iş birliğinin sürdürülmesinin önemine dikkat çekti. Her zaman destek vererek destek sağladığını söyledi.
Programda Barış Gemisi ve Afet Yardım Kurumu Uluslararası Proje Koordinatörü Ikuno Suzuki, Barış İçin Zanaatkarlar Örgütü Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Hans Anderson, GDD Temsilcisi Suha Sbouh da savaş ve kriz bölgelerindeki insani duruma ilişkin bir sunum gerçekleştirdi.