Yaşam

Babalar Günü’nde Babanızla İzleyebileceğiniz Duygusal Film Önerileri

Babalar Günü geldi. Hediyeler ve tebrikler genellikle bu özel günde havada uçuşur. Ancak konuyu sinematik açıdan ele alalım. Bu içeriğimde Babalar Günü’nde babanızla ya da sadece tek başınıza izleyebileceğiniz filmleri listeledim. Listedeki filmlerin tamamı IMDb puanı 7’dir ve olay örgüsünde baba-oğul dertleri ve maceraları yer alır.

İzlemeye değer bir şey arıyorsanız içeriğe hoş geldiniz…

Hepinizin babalar günü kutlu olsun.

23. Şiddet Tarihi (2005) – IMDb: 7.4

Indiana’nın Millbrook adlı küçük bir kasabasında avukat eşi ve iki çocuğuyla mutlu ve sakin bir hayat yaşayan yumuşak huylu Tom Stall’ın sade ve olaysız bir hayatı vardır. Ancak bir gece, Tom iki şiddetli suçlunun soygun girişimini engellediğinde basit hayatı paramparça olur. Yerel bir kahraman olarak ilan edilen Tom’un hayatı bir gecede değişir, dikkatleri üzerine çeker ve ulusal bir medya çılgınlığını körükler. Tom ve ailesi, kendilerini yeni gerçeklikleriyle uzlaşmak için gittikçe daha fazla mücadele ederken bulurlar.

Yönetmen: David Cronenberg

Oyuncular: Viggo Mortensen, Maria Bello, Ed Harris

22. Tenenbaum Ailesi (2001) – IMDb: 7.6

Üç çocuklu Tenenbaum ailesini konu alan filmde üç kardeş de farklı alanlardaki yetenekleriyle çocukluklarında başarılı oluyorlar. Ancak onlar büyürken babalarının evden ayrılması başarılarına gölge düşürür ve büyük hayal kırıklıkları yaşarlar.

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Gene Hackman, Gwyneth Paltrow, Anjelica Huston

21. Avatar: Suyun Yolu (2022) – IMDb: 7.7

Jake Sully, güneşin dışındaki ay olan Pandora’da kurulan yeni ailesiyle birlikte yaşıyor. Geçmişten gelen tanıdık bir tehdit, başladığı işi bitirmek için geri dönünce Jake, evlerini korumak için Neytiri ve Na’vi ordusuyla birlikte çalışmak zorunda kalır.

Yönetmen: James Cameron

Oyuncular: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver

20. Yıldızlararası (2014) – IMDb: 8.7

Gelecekte Dünya yaşanmaz hale geldiğinde, bir çiftçi ve eski bir NASA pilotu olan Joseph Cooper, ailesini geride bırakır ve insanlar için yeni bir gezegen bulmak üzere bir araştırma grubuyla birlikte bir uzay aracına pilotluk yapmakla görevlendirilir.

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain

19. Hızlı Tren (2022) – IMDb: 7.3

Şanssız bir suikastçı olan Uğur Böceği, bu kez işini barışçıl bir şekilde yapmaya kararlıdır. Ancak kaderin başka planları vardır: Uğur Böceği’nin son görevi, onu dünyanın her yerinden birbiriyle temas halinde olan ölümcül düşmanlarla dünyanın en hızlı treninde çarpışma rotasına sokar.

Yönetmen: David Leitch

Oyuncular: Brad Pitt, Joey King, Aaron Taylor-Johnson

18. Mahkumlar (2013) – IMDb: 8.1

Keller Dover, her ebeveynin en kötü kabusuyla yüzleşir. Altı yaşındaki kızı Anna, arkadaşı Joy ile birlikte ortadan kaybolur ve dakikalar saatlere dönüşürken panik başlar. Tek ipucu, daha önce sokaklara park edilmiş harap bir karavandır. Soruşturmayı yöneten Dedektif Loki, karavanın sürücüsü Alex Jones’u tutuklar, ancak delil yetersizliği onu serbest bırakmaya zorlar. Çocuğunun hayatının tehlikede olduğunu bilen deli Dover, sorunu kendisinin halletmekten başka çaresi olmadığına karar verir.

Yönetmen: Denis Villeneuve

Oyuncular: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis

17. Tetris (2023) – IMDb: 7.4

Film, dünyanın en tanınmış video oyunlarından birinin dünyanın dört bir yanındaki oyunculara nasıl ulaştığının hikayesini anlatan bir yapım. Film, Tetris’i kitlelere ulaştırmak için her şeyi riske atan işadamı Henk Rogers ve Tetris’in mucidi Alexey Pajitnov’un SSCB’de güçlerini birleştirmesini konu alıyor.

Yönetmen: Jon S. Baird

Oyuncular: Taron Egerton, Mara Huf, Miles Barrow

16. Kahvaltı Kulübü (1985) – IMDb: 7.8

Beş Amerikalı lise öğrencisi kendilerini okul kütüphanesinde askıya alınan bir Cumartesi gününün ortasında bulurlar: bir sarışın, bir anarşist, bir inek, bir sporcu ve bir entelektüel. Disiplinli lise müdürünün anlamsız testosteron şovları karşısında gençler hem kendilerinin hem de ortak noktalarının olduğunu keşfederler.

Yönetmen: John Hughes

Oyuncular: Emilio Estevez, Judd Nelson, Molly Ringwald

15. Güzel ve Çirkin (2017) – IMDb: 7.1

Bir tüccar, seyahatleri sırasında bir fırtınaya yakalanır. Ailesine dönüş yolunda geceyi geçirecek bir yer ararken bir kale görür. Burası konaklama için oldukça uygun. Tam gitmek üzereyken gözüne bir gül ilişti ve kızının ondan bir gül istediğini hatırladı. Gülü koparan adam kalenin sahibi canavarla karşı karşıya gelir ve canı karşılığında kızını canavara teslim etmek zorunda kalır. Kızı Belle anlaşmayı kabul eder, ancak beklenmedik bir aşk hikayesiyle karşı karşıya kalır.

Yönetmen: Bill Condon

Oyuncular: Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans

14. Amerikan Güzeli (1999) – IMDb: 8.3

Film, orta sınıf bir Amerikan ailesinin çöküşünü ve parçalanmasını konu alıyor. Lester, orta yaş krizindeki kızı ve eşiyle bağını kopartmış, rutin hayatından çok sıkılmış bir babadır. Yaşlanan adam, birçok farklı şey yaparak zamanına değer verir. Kendini yeniden genç hissetmek isteyen adam, kızının 16 yaşındaki sevimli arkadaşı Angela’ya aşık olur ve aralarında garip bir cinsel gerilim yükselir. Bu ilişki, kızı ve karısıyla olan kötü ilişkisini daha da kötüleştirir.

Yönetmen: Sam Mendes

Oyuncular: Kevin Spacey, Annette Bening, Thora Birch

13. Yukarı Bakma (2021) – IMDb: 7.2

Astronomi yüksek lisans öğrencisi Kate Dibiasky ve profesörü Dr. Randall Mindy, güneş sisteminin yörüngesinde dönen bir kuyruklu yıldız keşfeder. Sorun şu ki, bu yıldız dünya ile doğrudan çarpışma rotasında. Diğer bir sorun da kimsenin umurunda değil. İkili, bu felaketi tüm dünyaya duyurmak için bir medya türüne çıkıyor.

Yönetmen: Adam McKay

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep

12. İrlandalı (2019) – IMDb: 7.8

Film, mafya tetikçisi Frank Sheeran’ın hayatını konu alıyor. İkinci Dünya Savaşı’nda görev yapan eski bir asker olan Frank, yıllarca Bufalino suç örgütü için çalıştı. Birçok ünlü isme dolandırıcılık ve kiralık katillik yapan ve ‘İrlandalı’ olarak tanınan Sheeran, aynı zamanda bir işçi sendikası görevlisidir. Film aynı zamanda Amerikan tarihinin en gizemli suç olaylarından biri olan işçi lideri Jimmy Hoffa’nın ortadan kaybolmasını konu alıyor.

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci

11. Kıçını Tekmeleme (2010) – IMDb: 7.6

Dave Lizewski, fark edilmeyen bir lise öğrencisi ve çizgi roman hayranıdır. Bir gün, gücü, eğitimi veya bunun için geçerli bir nedeni olmamasına rağmen büyük bir kahraman olmaya karar verir.

Yönetmen: Matthew Vaughn

Oyuncular: Aaron Taylor-Johnson, Nicolas Cage, Chloe Grace Moretz

10. Çılgın, Aptal, Aşk. (2011) – IMDb: 7.4

Orta yaşlı bir kocanın hayatı, karısı ondan boşanmak istediğinde dramatik ve bir anda değişir. Barlardan kız tavlamayı öğrenen yeni arkadaşı Jacob’ın yardımıyla erkekliğini yeniden keşfetmeye çalışır.

Yönetmenler: Glenn Ficarra, John Requa

Oyuncular: Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore

9. Serbest Bırakılmış (2005) – IMDb: 7

Çocukluğundan beri mafyanın kölesi olan ve insanlara saldırı köpeği olarak yetiştirilen bir adam, onu esir alanlardan kaçar ve yeni bir hayata başlamaya çalışır.

Yönetmen: Louis Leterrier

Oyuncular: Jet Li, Bob Hoskins, Morgan Freeman

8. Kakao (2017) – IMDb: 8.4

Müzisyen adayı Miguel, ailesinin atalarından kalma müzik yasağıyla yüzleşir ve efsanevi bir müzisyen olan büyük-büyük-büyükbabasını bulmak için Cehennem Dünyası’na girer.

Yönetmenler: Lee Unkrich, Adrian Molina

Oyuncular: Anthony Gonzalez, Gael Garcia Bernal, Benjamin Bratt

7. Amerikan Yapımı (2017) – IMDb: 7.1

Film, 1980’lerde İran-Kontra olayı olarak ortaya çıkacak gizli bir operasyon sırasında CIA için uyuşturucu kaçakçısı olarak işe başlayan Amerikalı pilot Barry Seal’in hikayesini anlatıyor.

Yönetmen: Doug Liman

Oyuncular: Tom Cruise, Domhnall Gleeson, Sarah Wright

6. Trainspotting (1996) – IMDb: 8.1

Film, uyuşturucunun cazibesine ve arkadaşlarının etkisine rağmen, Edinburgh uyuşturucu sahnesine derinden dalmış olan Renton’u temizlemeye ve oradan çıkmaya çalışıyor. Yönetmen: Danny Boyle

Oyuncular: Ewan McGregor, Ewen Bremner, Jonny Lee Miller

5. Boyz n the Hood (1991) – IMDb: 7.8

image.tmdb.org

Film, Los Angeles şehir merkezindeki sosyal sorunları anlatıyor ve ‘mahallede’ birlikte büyüyen üç arkadaşın hikayesini anlatıyor. Üvey kardeşler, Doughboy ve Ricky Baker, karşılaştıkları zorlu hayatlara karşı çok farklı yaklaşımlara sahiptir ve bu, birbirlerinin kişilikleri için bir engeldir. Ricky, spor yoluyla kurtuluş arayan ve USC’de futbol bursu arayan ‘All-American’ bir atlettir; Doughboy ise çevresindeki şiddete, alkole ve suça yenik düşen bir gençtir. Arkadaşları Tre Styles, ona gerçek şeyi yapacak güce sahip olmayı ve her zaman sorumluluk almayı öğretir.

Yönetmen: John Singleton

Oyuncular: Cuba Gooding Jr., Laurence Fishburne, Hudhail Al-Amir

4. Face/Off (1997) – IMDb: 7.3

Bir FBI casusu, bir terör planını bozmak için tek oğlunu öldüren suç dehasının kimliğini almak için yüz nakli geçirir. Ancak erken uyanır ve intikam almaya çalışır.

Yönetmen: John Woo

Oyuncular: John Travolta, Nicolas Cage, Joan Allen

3. Vatansever (2000) – IMDb: 7.2

Film, Amerikan Devrimi sırasında sadist bir İngiliz subayı oğlunu öldürdüğünde Sömürge Milislerine liderlik eden barışçıl bir çiftçi olan Benjamin Martin’in etrafında dönüyor.

Yönetmen: Roland Emmerich

Oyuncular: Mel Gibson, Heath Ledger, Joely Richardson

2. Amerikan Keskin Nişancı (2014) – IMDb: 7.3

Keskin nişancı Chris Kyle’ın hassas vuruşları, savaş alanında sayısız hayatı kurtarır ve onu bir efsane yapar. Ancak dört tıbbi görevden sonra ailesinin evine dönen Chris, geride bırakamayacağı tek şeyin savaş olduğunu fark eder.

Yönetmen: Clint Eastwood

Oyuncular: Bradley Cooper, Sienna Miller, Kyle Gallner

1. Bruges’de (2008) – IMDb: 7.9

İki kiralık katil Ray ve Ken, kötü bir işten sonra işverenleri Harry Waters tarafından Belçika’nın romantik şehri Bruges’e tatile gönderilir. Bunun kolay bir tatil olmadığını düşünen Ray, zamanla yeni insanlarla tanışır ve kendini aşkın pençesinde bulur.

Yönetmen: Martin McDonagh

Oyuncular: Colin Farrell, Brendan Gleeson, Ciaran Hinds

Babam hayatta olsaydı onunla Unleashed izlemek isterdim. Hit filmlerden hem etkilenir hem de korkardı çünkü o sahneleri mutlaka gece rüyasında görürdü. Bu filmlerden hangisi senin favorin? Yorumlarını bekliyoruz.

habercerkezkoy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort